Події у світі

Парламент Австрії підтримав спрощене працевлаштування біженців із України

Національна рада Австрії у четвер підтримала оновлення правил працевлаштування для біженців з України, зокрема щодо знання німецької мови та перевірок.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на  APA .

Згідно з рішенням австрійського парламенту, власники картки переміщеної особи зможуть влаштуватися на будь-яку роботу в Австрії без попереднього дозволу і не повинні проходити попередньої перевірки зарплати та умов праці.

Крім того, окремо було спрощено працевлаштування для сезонних працівників – їм достатньо буде підтвердити знання німецької мови на рівні А1, а не А2 як було раніше.

А для ключових працівників, кваліфікованих працівників дефіцитних професій та засновників стартапів в Австрії враховуватиметься знання французької, іспанської та боснійсько-хорватсько-сербської мов на рівні В1.

Як пояснила державний секретар Австрії з питань туризму Сюзанна Краус-Вінклер, рішення Національної ради надасть поштовх для подолання дефіциту кваліфікованих працівників.

Станом на кінець 2022 року в Австрії зареєстрували майже 91 тисячу біженців з України, близько 66 тисяч із них досі перебувають в Австрії. При цьому близько половини українців, які втекли до Австрії від війни, хочуть залишитись у країні назавжди.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *