Події в Україні

Для українських автовласників готують нові штрафи: озвучено суми

Українців хочуть штрафувати за фальсифікацію пробігу авто. Відповідний законопроєкт №10216 зареєстровано у Верховній Раді. Максимальна сума штрафу, передбачена документом, складає 17 000 грн, інформує OBOZ.ua.

Так, якщо документ буде ухвалено, то тих, хто з метою продажу фальсифікуватиме пробіг уживаного транспортного засобу, штрафуватимуть на 500-1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У 2023 році це складає 8500-17 000 грн.

«Законопроєкт сприятиме запобіганню можливих фальсифікацій з пробігу уживаного транспортного засобу. І допоможе убезпечити покупців від купівлі транспортного засобу з пробігом, що не відповідає дійсності», – йдеться у пояснювальній записці до документа.

Необхідність же запровадження нового штрафу, як запевняється, продиктована розмахом фальсифікації пробігу уживаного транспорту під час продажу. Штрафи ж за це, як зазначається, допоможуть не допустити введення в оману покупців.

«Практика фальсифікації пробігу уживаного транспортного засобу під час продажу досить поширена. З метою недопущення введення в оману покупців пропонується встановити адміністративну відповідальність за фальсифікацію пробігу», – наголошується в документі.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *