Політика

Суд ООН оголосить рішення щодо позову України — ЗМІ

Міжнародний суд ООН у Гаазі визначився з датою винесення рішення за позовом України проти Росії щодо порушення нею конвенцій про заборону фінансування тероризму та подолання всіх форм расової дискримінації.
Про це повідомила Європейська правда  у четвер, 25 січня. 
Рішення Суду ООН за цим позовом – першим міждержавним позовом, який Україна подала проти Росії ще у 2017 році у зв’язку з агресією в Криму та на Донбасі, – буде оголошено 31 січня о 15:00 за місцевим часом (16:00 за Києвом) «, — йдеться у повідомленні.
Йдеться про справу «Застосування Міжнародної конвенції щодо боротьби з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції щодо подолання всіх форм расової дискримінації (Україна проти РФ)».
У ній Україна доводить, що Росія порушила відповідні конвенції, озброюючи збройні угруповання своїх маріонеткових «республік» на окупованих територіях Донецької та Луганської областей та своєю політикою щодо неросійських етнічних груп в окупованому Криму.
У квітні 2017 року суд ООН виніс проміжне рішення, зобов’язавши Росію не обмежувати можливості кримських татар зберігати свої представницькі інститути, включаючи Меджліс, та забезпечити доступність освіти українською мовою.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *