Події в Україні

У Миколаївській області перевірили якість питної води: у 13 із 16 проб — невідповідності

На територіях Казанківської, Березнегуватської та Володимирської громад Миколаївської області здійснено позапланові заходи державного нагляду (контролю) у сфері питного водопостачання.

Як повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Миколаївській області, під час перевірок було виявлено, що суб’єктами господарювання порушуються обов’язки дотримання санітарних норм та правил ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

«Відібрано 16 зразків питної води з об’єктів водопостачання, з них не відповідають вимогам 12 зразків за санітарно-хімічними показниками, 1 зразок за мікробіологічними показниками», — йдеться у повідомленні.

За результатами перевірок підготовлено та надано приписи про усунення порушень вимог законодавства із зазначеними строками виконання. Також пропозиції щодо усунення порушень вимог чинного санітарного законодавства направлені суб’єктам господарювання та органам місцевого самоврядування, складено 2 протоколи про адміністративні правопорушення.

Джерело

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *